Even voorstellen..

De Heibessums is een groep enthousiaste personen die zich inzetten om in Heeze tijdens de carnaval 4 dagen een programma te organiseren voor de jeugd van 0 t/m 15 jaar.

Ook organiseren de Heibessums door het jaar heen Party Nights voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar en een lanceringsmiddag genaamd Spotlight.

De Heibessums bestaat uit de raad, partners van de Raad, de jeugdraad, dansgroep Sweet Candy, de bessumkids en het jeugdduo. 


De raad zijn maximaal 33 personen. Zij bemannen de verschillende commissies om alle activiteiten te laten slagen. Ben je 11 jaar lid van de vereniging dan heb je de titel Ouw Bessum verdiend. 

Vanaf 17 jaar mag je als raadslid starten bij de Heibessums. Jeugdraadsleden die graag door willen naar de raad, mogen al met 16 jaar een kijkje nemen. Dit zelfde geldt voor de Bessumkids.

Opa / oma Bessum en Gouwe Bessum, zijn titels die je verdient als je nog langer lid bent van de vereniging. Na 22 jaar raadslid te zijn geweest word je gedoopt tot opa of oma Bessum. Ben je 33 jaar lid? Dan heb je de titel Gouwe Bessum dik verdiend. 
De opa’s, oma’s en Gouwe Bessums ondersteunen bij de verschillende commissies en activiteiten. 

Stop je als actief lid bij de Heibessums, dan blijft de titel opa / oma Bessum en Gouwe Bessum bestaan. Deze ereleden zien we jaarlijks op ons traditionele Bessum ontbijt. 

Partners van de raad, zoals de naam al zegt, de partners van onze raadsleden. Ze zijn onmisbaar voor onze raadsleden en helpen waar nodig tijdens de activiteiten.

De jeugdraad, in 2012 in het leven geroepen. De Jeugdraad bestaat uit maximaal 11 kinderen in de leeftijd van 10 t/15 jaar. Tijdens Spotlight worden er spellen gespeeld om nieuwe jeugdraadsleden te benoemen. De jeugdraad gaat mee naar recepties en is actief tijdens de carnaval.

Het jeugdduo wordt in November tijdens Spotlight bekend gemaakt. Kinderen tussen de 9 en 15 jaar oud kunnen zich hiervoor aanmelden. Wie de titel van jeugdprins of jeugdprinses daadwerkelijk mag dragen wordt bepaald aan de hand van spellen. 

Sweet Candy is onze showgroep. Ze bestaat uit maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. De Sweet Candy gaat mee en treed op tijdens recepties en tijdens de carnaval.

De Bessumkids zijn de kinderen van de raadsleden. Zij zijn ook vaak aanwezig bij activiteiten van de Heibessums en bij recepties. Wanneer ze 12 jaar en ouder zijn helpen zij tijdens de carnaval. Het is leuk om te zien dat veel Bessumkids later hun vader of moeder achterna gaan als raadslid binnen de vereniging. 

 

De Heibessums.. Een grote hechte club kinderen en volwassenen, ook wel de Bessumfamilie genoemd.